Izvor:
10.05.2017 u 18:57
0

Drecun upozorava: VRAĆANJE VOKERA ZNAČI DA NAM SPREMAJU NOVI „RAČAK“!

On je podsetio da je Akademije nauka Albanije 1998. godine napravila plan nacionalne integracije u okviru ''prirodne ili velike Albanije'', kojim je kao prva faza planirana secesija Kosmeta, zatim pripajanje dela Makedonije, a potom zauzimanje dela Crne Gore i Grčke.

Tim planom se i Sandžak postavlja kao deo teritorije velike Albanije, ukazao je Drecun, napominjući i da OVK, kao i teroristička armija u Makedoniji imaju istu zekletvu – vojnici se zaklinju da će se boriti za stvaranje jedinstvene albanske države.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/VELIKA%20ALBANIJA.jpg?m=1487857831

– Iza te strateške ideje stoji Albanija, sve ide iz Tirane, ona je ta koja gura velikoalbansku ideju, stvorila je OVK i ima najveću odgovornost za rat – smatra Drecun.

Vilijam Voker, poznat i kao salvadorski kasapin je specijalista za tajne prljave aktivnosti i svi u regionu moramo biti zabrinuti zbg njegovog kontinuiranog angažovanja.

– Opet se pojavljuje Voker koji sada treba da pomogne Ramušu Haradinaju da dobije što veću podršku na Kosmetu. Svi u regionu moramo biti zabrinuti zbog kontinuiranog angažovanja Vokera, on svuda može inscenirati akciju. Moramo biti obazrivi, jer njegovo pojavljivanje može značiti da je nekome potrebna neka trik akcija – istakao je Drecun.

Kako je ocenio, albanski organizovani krimnal zajedno sa Tiranom stoji iza projekta velike Albanije.

Albanski organizovani kriminal finansira taj projekat, jer će na taj način biti zaštićen, precizirao je Drecun, ocenivši da je vlast u Srbiji po pitanju Vokera napravila dobar potez.

– Međunarodna zajednica je zauzeta mnogim stavrima, posao Srbije je da ukaže na moguću destabilizaciju. Potrebna je snažna diplomatska aktivnost koja će ukazati na destabilizaciju regiona, da se pokaže da Srbija želi stabilnost i da je ona osnova stabilnosti u regonu, nastaviti sa pozivima za ekonomsku saradnju. Takođe, treba nastaviti proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, al i doprineti da se reše problemi u Makedoniji, bez mešanja u unutrašnja pitanja – zaključio je Drecun.

Kako je dodao, od marta je intenzivirano ubacivanje oružja u Makedoniju, dok se na Šar planini vrši obuka ekstremnih terorista i islamista, te postoji opasnost od izazivanja incidenata.

– Mislim da Albancima u ovom trenutku ne trebaju incidenti, jer voda ide na njihovu vodenicu u Makedoniji, ali tu je Voker, ako im zatreba neki Račak. Rata nema, mislim da nema uslova da se tako nešto desi u ovoj fazi – istakao je Drecun.

Informer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter