Izvor:
16.06.2017 u 16:55
0

SVE O NOVOJ PREMIJERKI: Ana Brnabić, prva žena na čelu Vlade Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije. Dosadašnja ministarka državne uprave od početka je važila za jednog od glavnih favorita za novog premijera Srbije.

Za Anu Brnabić mnogi kažu da je “osveženje” na političkoj sceni jer je otvorena i neposredna u komunikaciji i sa kolegama ministrima, čije je poverenje uspela da zadobije za samo kratko vreme, i sa novinarima čija je “meta” od prvog dana zbog svog seksualnog opredeljenja, što je pokazala i u intervjuu za naš portal.

Beograđanka, rođena u septembru 1975. godine, završila je Petu beogradsku gimnaziju. Posle srednje škole odlazi na studije u Sjedinjene Američke Države, na Univerzitet Nortvud u državi Mičigen, gde tokom 1998. godine završava studije poslovne administracije.

Svoje obrazovanje nastavlja u Engleskoj, na Hul univerzitetu, gde završava master studije i stiče MBA diplomu iz marketinga. Govori engleski i ruski jezik.

Može se reći da poslovnu karijeru započinje još tokom studija. Delila je flajere u Londonu za školu engleskog jezika za pet funti na sat. Izdavala je i knjige u studentskoj biblioteci, što joj je bio najdosadniji posao. Tokom studija u Londonu radila je i za „Srpski informacioni centar“ na poziciji administratora i osobe zadužene za odnose sa javnošću.

Nakon master studija se vraća u Srbiju i počinje da radi kao službenik za odnose sa javnošću na Programima za agrarni razvoj Srbije, koje je tada finansirala EU. Tu se zadržala samo dva meseca, nakon čega prelazi u USAID gde radi na raznim projektima ove organizacije u Srbiji.

Od 2011. radi u američkoj kompaniji za razvoj vetroparkova “Kontinental vind Serbia”, a od januara 2013. je i njen direktor.

U isto vreme potpredsednica je Upravnog odbora NALED-a od 2013, a od aprila 2016. godine je i predsednica UO ove poznate javno-privatne alijanse koja okuplja lokalne samouprave, privatna preduzeća i nevladine organizacije.

U avgustu 2016. izabrana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave. Ana Brnabić u Vladu je ušla potpuno situirana.

Prema izveštaju, koji je tada predala Agenciji za borbu protiv korupcije, Brnabićeva u vlasništvu ima stan i potkrovlje površine od 327,83 kvadratna metra u Beogradu, a na istoj adresi i garažu od 19 kvadrata. Obe nekretnine, kako je navedeno u izveštaju koji je dostavila Agenciji, kupila je na kredit 2014. godine.

Osim nekretnina u prestonici, ministarka ima nasleđe i na Hrvatskom primorju. Kako se navodi u imovinskoj karti, Brnabićeva na ostvrvu Krk ima prostranu kuću od 167 kvadrata i “staru, devastiranu kuću” površine 30 metara kvadratnih.

Brnabićeva vozi automobil “tojota RAV 4″ koji je 2010. godište, a kao osnov sticanja u prijavi se navodi – lizing.

Ministarka je prijavila da ima i ušteđevinu.

Članica je glavnog odbora PEKSIM organizacije koja omogućava stipendije za magistarske studije na Univerzitetu Kembridž.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/dwnews‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter