Izvor:
10.06.2016 u 17:06
0

VUČIĆ: Ako budu dobri rezultati, POVEĆAVAMO PLATE I PENZIJE!

Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće sedmice nastaviti konsultacije o formiranje nove vlade i da će na njih zvati samo one sa kojima misli da sarađuje i da se dogovori.

To, kako je rekao novinarima u Subotici, neće biti pod "okom kamere". Upitan za kada planira drugi krug pregovora o vladi, Vučić kaže da će da ih obavi sledeće nedelje, ali ne pod okom kamere.

"Ovo sam uradio (ovonedeljne konsultacije), jer mislim da je ta vrsta pristojnosti i odgovornosti nešto novo u Srbiji, ali neću nijednu reč da kazem. Želim da pozovem one sa kojima mislim da sarađujem i da se dogovorim ako je moguće", rekao je Vučić.

Komentarišjući izjavu šefa Misije MMF za Srbiju Džejmsa Rufa – da neće moći da se podizu plate i penzije jer Srbija kasni u reformi javnog sektora, Vučić je rekao da je ta ocena donekle izvučena iz konteksta.

"Ruf je u toj izjavi dao mnogo dobrih i izvanrednih stvari, a ta je ocena izvučena iz konteksta, jer je on rekao da se neće povećavati oplate i penzije ako ne bude dodatnih fiskalnih ušteda. Ali u našoj je zemlji samo negativno vest i to nam je osatllo valjda još iz turskog perioda", poručio je Vučić.

Dodao je da su nam fiskalni rezultati nikad biolji, makro ekonomska situacija takođe, , a MMF je i pre godinu dana imao isti zaključak pa smo mi ipak povećali plate,

"Ako budemo imali dobre rezukltate povećaćemo plate i penzije, a kako stvari sada izgledaju to ćemo moći da uradimo. Razume Rufa, jer oni žele još veću stabilnost, da sve ide bez ikakvog rizika", naveo je Vučić, primetivši da mnogi ismevaju i to sto je kao posebno značajno on saopštio pre dva dana da je prosečna plata u Srbiji prešla 400 evra, ali je dodao da su to oni koji su govorili da nećemo dostići ni 500 evra prosečne plate.

"I to ćemo, međutim, pokušati da ostvarimo za vreme mandata ove vlade", poručio je Vučić.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter