Izvor:
19.06.2017 u 12:40
0

POLITIKA JE ZA NJEGA PROŠLOST: Ljubiša Preletačević Beli ima NOVO ZANIMANJE!

Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, formirao je novi bend „Sarmu probo nisi”, a u nedelju uveče priređen je premijerni mini-koncert. Uplivao je u muzičke vode, ali i dalje ne beži od političkih.

Ulazak u politiku bila je prečica do muzičke karijere, do ovog dela, a igrom slučaja ostvarili smo uspeh – priča Luka u nekadašnjem izbornom štabu, kafani „Kod Sidžima”, pred pripreme za prvi nastup. Mada je prešao u muzičke vode, posetioci koncerta dok ne nauče reči pesama i dalje su koristili priliku da se slikaju sa njim kao sa vođom pokreta „Samo jako”.

– Teže je baviti se muzikom nego politikom, jer je ta scena još gora, imamo tri benda koja vrede. S obzirom na to ko se sve bavi politikom, ona je manje teška – smatra Maksimović.

Tokom predizborne kampanje izbora za predsednika Srbije oštro je odbio bilo kakvu podršku političara, ali konačno se ukazao zajednički teren za saradnju, jer, kako kaže, „u politici nisu ljudi, ali su van politike muzičari”. S kim bi najradije priredio koncert, odgovara kao iz topa.

– Sa Nenadom Čankom. Već vidim neki psiho-tamburica bend. Ubacio bih neki trens, tamburicu i naravno vokal – priča i pevuši, zamišlja kako bi to zvučalo.

Za Stefana Gajića, vernog Prilepka iz „Samo jako” i člana benda „Sarmu probo nisi”, s odgovorom ne časi časa.

– Sa Ivicom Dačićem Stefan bi istog trenutka zapevao. Voli on da peva te narodne pesme, veliki je Dačićev muzički poštovalac – dodaje on, a u razgovor se ubacuje i užurbani Gajić i potrvđuje da bi rado zapevao „Miljacku” sa liderom SPS-a.

– Kad bismo se svi zajedno skupili, kakav bi to bend bio… Stvarno ne znam da li i Vučić svira nešto, čuo sam da svira frulu, ali opet bi najverovatnije bio frontmen – promišlja on.

Nijedna saradnja ne bi, ipak, prošla neplaćeno.

– U muziku ide zbog love, ali zna se to i u politiku, ali tu ja nisam hteo da uzmem – napominje on.

Georgiev nije loš, ali…

Prvi put komentariše i tvit Vlade Georgieva, koji je na predsedničkim izborima dao podršku kandidatu opozicije Saši Jankoviću: „J*** vas Beli Preletačević i sav taj cirkus koji ste p***šili, glupani hejterski”.

– Bio je neki idol ljudima, očigledno, meni nije, ali voleo sam njegove pesme. Verovatno mu je spao lanac u jednom trenutku, udarili slava i autogrami, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Verujem da nije loš lik, ali spao lanac – kaže Maksimović.

Blic
Foto:Facebook / Ljubiša Preletačević Beli

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter