Izvor:
19.06.2017 u 17:50
0

PRIPREME ZA VUČIĆEVU INAUGURACIJU: Bože pravde i trubači svetskim liderima!

Poslednje pripreme za svečanost povodom stupanja na dužnost predsednika Vučića.

Svečana inauguracija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u petak, 23. juna, trajaće oko dva sata, a program u Palati "Srbija" isplaniran je do detalja kako bi 5.000 zvanica uživalo u bogatoj srpskoj kulturi i tradiciji.

Prema našim informacijama, ukoliko ne bude kiše, na platou ispred Palate himnu "Bože pravde" otpevaće združeni horovi dece iz cele zemlje. Nekoliko numera izvešće etno grupa "Vrelo" i plesna grupa "Una Saga Serbica", a zvanice će čuti i trubača Dejana Petrovića.

Posle svečanog govora predsednika, gosti će moći da u salonima pogledaju prezentaciju regiona Srbije, od juga do Vojvodine, a i posluženjem karakterističnim za razne krajeve zemlje demonstriraće se njena raznolikost. Takođe, u jednom delu Palate nalaziće se digitalne platforme, preko kojih će gosti moći da se informišu o Srbiji, a biće emitovane i slike i kratki filmovi.

Na svečanosti se očekuje 20 šefova država i vlada, svi lideri regiona i brojni inostrani ministri. Da će 23. juna biti u Beogradu, potvrdili su predsednici Slovenije, Crne Gore i Hrvatske – Borut Pahor, Filip Vujanović i Kolinda Grabar Kitarović. Iz Sarajeva stižu svi članovi trojnog Predsedništva BiH – Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić, a trebalo bi da dođu i mađarski predsednik Vlade Viktor Orban, kao i makedonski predsednik Đorđe Ivanov. Predsednik Vučić očekuje dolazak i najviših predstavnika Rusije, Kine, EU, Rumunije, Grčke, Austrije…

DOMAĆI SPECIJALITETI

NA ovom impozantnom skupu, na meniju neće biti stranih specijaliteta, već će služiti srpski specijaliteti, ali i domaća pića, pre svega vina. Crveni tepih i svečani špalir vojnika, kao i vojni orkestar takođe će biti nezaobilazni deo ikonografije.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Twitter/mo _i_vs, Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter