Izvor:
20.06.2017 u 12:45
0

Pejčinović Burić: Sa Srbijom dosta otvorenih pitanja, REŠIMO IH!

Nova hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić izjavila je da će "nastaviti da radi i na rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom".

– Srbija je druga zemlja u našem okruženju (posle BiH) sa kojom imamo dosta otvorenih pitanja, od granice do nestalih, do pitanja jurisdikcije (za ratne zločine) koju oni imaju, a mi ne priznajemo, itd. Mislim da treba početi sa rešavanjem otvorenih pitanja – kazala je ona u Dnevniku HRT-a, prenosi Hina.

Nova šefica hrvatske diplomatije najavila je da će se uskoro nastaviti sa radom na rešavanju pitanja granice.

– Uskoro ćemo formirati komisiju za granicu koja je prekinuta od strane Srbije pre šest, sedam godina. Mislimo da je sada došlo vreme da počnemo ponovo da razgovaramo o tom pitanju. Važno nam je da se rešavaju pitanja nestalih. Mislimo da je to humanitarno pitanje. Mislim da su problemi brojni, ali da ima tema u kojima možemo da napravimo korake – rekla je Pejčinović Burić.

Ona je navela da će hrvatska vlada zadržati kontinuitet u spoljnoj politici sa naglaskom na razvijanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju otvorenih pitanja sa zemljama u regionu.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter