Izvor:
20.06.2017 u 23:16
0

Erdogan promenio ploču: IDEJA „VELIKE ALBANIJE“ ZA TURSKU JE NEPRIHVATLJIVA!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su ideje nekih krugova o ujedinjenju Albanije, Makedonije i Kosova u "veliku Albaniju" loša i neprihvatljiva za Tursku koja, kako je rekao, glasno zagovara poštovanje suvereniteta i celovitosti zemalja na Balkanu.

"To su loše stvari. Eto, vidite šta se dešava na Bliskom istoku, u Iraku, Siriji… Ne želimo da se takve krize događaju na Balkanu. Postoje oni koji za Balkan pokušavaju skrojiti takve planove, ali im ne smemo dopustiti to. Mi zagovaramo poštovanje suvereniteta i celovitosti država i to se mora shvatiti. Zato se takve igre više ne smeju igrati ovde u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Srbiji", rekao je Erdogan u intervjuu za albansku mrežu Top Chenel.

Predsednik Turske je poručio da sve te zemlje treba da nastave svoj put kojim idu.

On je dodao da se različitosti u svakoj zemlji i društvu moraju prepoznati i iskoristiti kao bogatstvo, te istakao da takvo shvatanje stvari može pomoći Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini… i drugim zemljama koje imaju to bogatstvo.

tanjug.rs
Foto: Twitter/SputnikInt, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter