Izvor:
21.06.2017 u 13:28
0

Vučić o gostima na inauguraciji: DOLAZE DODIK, KOLINDA, VUJANOVIĆ, ŠREDER, ORBAN…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će izuzetno veliki broj zvaničnika iz sveta doći na njegovu inauguraciju u petak, što, kako kaže, pokazuje koliko poštovanje uživa Srbija.

On je naveo da će docći predsednik Slovenije Borut Pahor, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, sva tri člana Predsedništva BiH, predsednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsednik Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Takođe, očekuje se dolazak predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Makedonije Ðorđa Ivanova, možda i premijera Zorana Zaeva.

Za premijera Albanije Edija Ramu kaže da neće moći da dođe zbog izbora.

– Očekujem austrijskog kancelara Kristijana Kerna, premijera Mađarske Viktora Orbana, potpredsednika Bugarske, predstavnika Rumunije… Kina šalje potpredsednika Svenarodnog kineskog kongresa što predsednik Sji inače ne čini, Moskva Dimitrija Rogozina, a dolazi i blizak saradnik beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka – rekao je Vučić sinoć za RTS.

Brojni predsednici parlamenata takođe će biti gosti Beograda, a na pitanje koga šalje Nemačka, Vučić kaže;

– Angela Merkel i Frank Valter Štajnamajer šalju kao svog izaslanika bivšeg kancelara Gerharda Šredera, što je ogromna čast za jednu zemlju.

Kako je dodao, u Beograd dolazi i šeik UAE Bin Zajed, a o kakvoj uticajnoj figuri u svetu se radi govori to što se on već nekoliko puta sastao sa Trampom, a sa Putinom pet-šest puta ove godine.

Očekuju se i premijer Grčke Aleksis Cipras, ministarka odbrane Italije, šefovi diploamtija mnogih zemalja…, komesar za proširenje Johanes Han..

– To govori sve o Srbiji. Neverovatno je kakvo poštovanje Srbija dobija time. Biće to izvanredan dan za Srbiju. To pokazuje kako se rad, trud i marljivost naroda isplati, a kako očuvanje teritorijalnog integriteta i suverenita može da dodnese prave rezulatet – zaključio je on.

I svi bivši srpski predsednci su dobili poziv, neki će doći ,neki ne, kaže Vučić, navodeći da misli da će Vojislav Koštunica biti odustan, da je pozvao i Borisava Jovića, Milana Milutinovića…

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter