Izvor:
22.06.2017 u 13:10
0

Inauguracija predsednika Vučića: ELITNE JEDINICE ČUVAJU GOSTE!

Desetoro šefova stranih država i vlada i lidere zemalja regiona, koji će u petak prisustvovati inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, obezbeđivaće ponaosob pripadnici najelitnijih jedinica MUP-a i vojske, piše "Blic".

– Na obezbeđenju inauguracije predsednika Vučića angažovani su MUP, BIA i VBA. Zajednički timovi su već održali nekoliko koordinatorskih sastanaka, na kojima su dogovorene mere za najviši stepen obezbeđenja. Jedna od tih mera je da svaki lider dobije lično obezbeđenje – piše "Blic pozivajući se na izvor uključen u pripreme za inauguraciju.

On kaže da će u obezbeđenju skupa učestvovati sve specijalne jedinice MUP-a i Vojske Srbijr koje će biti na terenu.

"U posao će biti uključeni SAJ, Žandarmerija, Kobre, kao i Uprava za obezbeđenje MUP-a i redovni sastav. Svi oni će biti na terenu, i za svaku jedinicu je određena pozicija i zadatak", kaže izvor "Blica".

On navodi i da su BIA i VBA posebno usmerene na obaveštajne i kontraobavestajne pripreme.

"S obzirom na veliki broj gostiju i da će inauguraciji prisustvovati specijalni izaslanici Rusije i Kine, deset predsednika i premijera, brojni ministri inostranih poslova kao i brojni domaći gosti, ništa nije prepušteno slučaju. Ceo posao se radi po profesionalnom protokolu kakav se primenjuje u SAD i Kini, tako da je svaka eventualna greška svedena na minimum", kaže izvor "Blica".

On dodaje da se pored obezbeđenja terena, vodi računa i o operativnim saznanjima, obaveštajnim, koja su usmerena na spoljni rizik i kontraobaveštajna, koja su usmerena na unutrašnjih rizik.

– Zbog toga će biti pojačana i kontrola na graničnim prelazima za one koji ulaze u zemlju, ali i po putnim ulazima u Beograd – navodi izvor Blica.

On dodaje da su dogovori na relaciji MUP-BIA-VBA u završnoj fazi i da ove službe razmenjuju finalne informacije.

Sagovornik lista navodi i da su svi planovi i rasporedi angazovanja jedinica koje će biti na terenu završeni i dodaje da će obezbeđenje biti na najvišem nivou, ali sa ciljem da bude vrlo diskretno tako da nikome, ni na koji način ne predstavlja smetnju.

Izvor: Tanjug/Blic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter