Izvor:
23.06.2017 u 17:12
0

ROGOZIN: SRBIJA JE UČINILA PRAVU STVAR ŠTO NIJE UVELA SANKCIJE RUSIJI!

Potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dimitrij Rogozin izrazio je danas uverenje da će Srbija, koja nikada nije "padala" na ucene i pretnje, ispasti da je u pravu u vezi neuvođenja sankcija Rusiji, jer će sankcije nestati, i podvukao da su sve bolji odnosi dve zemlje i veća ekonomska saradnja zasluga predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je, posle razgovora sa predsednikom Vučićem, u izjavi za televiziju "Pink", rekao da se u Briselu i Vašingtonu već konstatuje da sankcije nisu postigle nikakav efekat.

– Nismo zlopamtila ali smo dobrog pamćenja. Jako cenimo tu čvrstu poziciju Srbije koja se pre svega vodi voljom i željom srpskog naroda i tardicionalno bliskih odnosa dve zemlje. Mi to cenimo i imamo na umu kao osnovu za dalji razvoj tesnih političkih i ekonomskih odnosa – objasnio je Rogozin.

Istakao je da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin odlučio da pošalje delegaciju na čijem je čelu on, potpredsednik Vlade, na svečanost povodom inauguracije predsednika Srbije, jer je sa ruske strane na čelu mešovite komisije.

Dodao je da Rusija i ne bi smela da ima predstavnika na nižem nivou posebno ako se uzmu u obzir lični odnosi Putina i Vučića, ali i odnosa dve zemlje.

– Poslednjih godina rad vlade Srbije, pod Vučićem, bio je usmeren na maksimalni boljitak odnosa sa Rusijom. Rezultat toga je povećanje robne razmene i izvoza poljoprivrednih dobara za 20 odsto, kao i povećanja u turizmu. To su sve zasluge predsednika Vučića – podvukao je Rogozin.

On je istakao da se sva pitanja između dve zemlje rešavaju u okviru posebne grupe koja se bavi strateškim pitanjima, a pokrivene su sve teme.

Preneo je da je informisao Vučića i rešenjima koje je donela Rusija vezano za vojno-tehničku saradnju, kao i da se Rusija sprema za obeležavanje 75-te godišnjice Staljingradske bitke.

Izrazio je nadu da će u toku sledeće godine Vučić uspeti da poseti Volgograd.

– Dobili smo predlog srpskog rukovodstva da se obeleži jubilej oslobođenja Beograda zajedno sa predsednikom Putinom što govori o visokom odnosu naših zemalja i da nikada ne zaboravljamo podvige naših predaka. Srbi i Rusi nikada nisu hteli da se predaju bez borbe – naglasio je Rogozin.

– Želimo novom predsedniku Srbije sreće i uspeha na teškoj dužnosti vođenja srpskog broda kroz burno more balkanske i evropske politike. Veoma cenimo nezavisnost Srbije, kao i njen izbalansirane odnose sa EU i Rusijom – zaključio je on.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter