Izvor:
24.06.2017 u 15:15
0

Gojković: Ministarstva do utorka, sredinom nedelje ekspoze!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da očekuje da će izmene zakona o ministarstvima biti usvojene u ponedeljak ili utorak, a da će zatim mandatarka Ana Brnabić sredinom sedmice izneti ekspoze te će se glasati za izbor vlade.

Gojković je ocenila i da je svečanost povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokazala koliko poštovanje on i Srbija imaju u svetu.

Gojković je, gostujući na jednoj televiziji, rekla da su predložena dva nova važna resora, ministarstvo za evropske integracije i zaštitu životne sredine.

Kako je rekla, dizanjem evriontegracija na nivo ministarstva šalje se snažna politička poruka koliko nam je stalo do punopravnog članstva u EU, a takođe i ministarstvo ekologije pokazuje našu posvećenost tome.

Ona je rekla da se nada raspravi o temi koja će bti na dnevnom redu, ali da već sada može da pretpostavi da će to biti od strane nekih opozicionih stranaka rasprava o vladi uz vređanje prerdsednika Srbije i njegove porodice, kao i nje lično…

– To je politička nemoć onih koji ne umeju da pričaju o polticii i nemaju argumente – rekla je Gojković, ali i istakla da građani prate i vide kako ko radi i nikada ne greše te onda i ne čudi da Vučić dobije skoro 56 odsto glasova dok neki dobiju pet i manje od toga.

Predsednica parlamenta je rekla da očekuje da se u ponedeljak ili utorak izglasaju izmene zakona, a da zatim sledi i ekspoze Brnabić, njeno predstavljanje personalnih rešenja po ministarstvima i zatim da se izglasa i nova Vlada Srbije.

Gojković je rekla da je najvažnije da je obezbeđena ubedljiva većina, da će svi poslanici sa liste "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje" glasati za izbor nove vlade, da očekuje da će to učiniti i poslanici SPS, ali i neki drugi poslanici…

– Užasavam se toga da neki unapred nešto neće, a ne znaju ni šta će neko predložiti – valjda se glasa i za program buduće unutrašnje i spoljne politike – dodala je predsednica parlamenta.

Ona je ukazala da većina poslanika dolazi da raspravlja o predlogu zakona, a manjina uvek ima svoje vreme da kaže šta ima i mahom sve najgore o Vučiću…

– Naš je posao da ozbiljno radimo i vodimo državu na taj način sve dok građani Srbije to budu želeli – rekla je Gojković.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter