Izvor:
24.06.2017 u 16:09
0

MARTINOVIĆ: NOVA VLADA NASTAVLJA POLITIKU PRETHODNE!

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da će donošenje izmena Zakona o ministarstvima kao i izbor nove vlade na čelu sa Anom Brnabić omogućiti dalji razvoj Srbije u svim oblastima.

– Ubeđeni smo da će nova vlada nastaviti da vodi politiku koja je vođena od 2014. i omogućiti dalji rast BDP, bolji život građana, povećanje plata i penzija, razvoj poljoprivrede, nastavak put ka EU, kao i produbljivanje odnosa sa Kinom i Rusije – rekao je Martinović u Skupstini Srbije obrazlažući izmene Zakona o ministarstvima.

Naveo je da je usvajanje tih izmena zakona prvi korak ka izboru nove vlade na čelu sa Anom Brnabić, i da je SNS ubeđena da će nova vlada nastaviti da vodi istu politiku kao i vlada koju je vodio Aleksandar Vučić.

Istakao je da je to politika ekonomskog razvoja, nastavka konsolidacije javnih finansija, politika mira i stabilnosti u regionu, politika nastavka puta ka članstvu u EU, ali istovremeno politika sveobuhvatnog prijateljstva, najšire moguće saradnje sa prijateljima na istoku kao što su Rusija, Kina, Indija i druge zemlje koje su se dokazale kao provereni prijatelji i saveznici Srbije.

Naveo je da će poslanici SNS tokom rasprave u parlamentu govoriti o najznačajnijim rezultatima dosadašnjih ministara.

– To će biti dobar argument da ubedimo poslanike da podrže predlog zakona, da možda podrže i novu vladu kojoj želim puno sreće i uspeha – kaže Martinović.

Izmene zakona je, kaže, formalno on predložio, ali iza tog predloga suštinski stoji 129 poslanika sa liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i politički saveznici i prijatelji SNS, koji će glasati ne samo za zakon, nego i za novu vladu na čelu sa Anom Brnabić koja treba da bude izbarana sledeće nedelje za premijera.

Govoreći o izmenama zakona, Martinović je rekao da su dve najvažnije, a to su formiranje novog ministartsva za zaštitu životne sredine i ministarstva za evropske integracije.

SNS, kaže, smatra da itekako ima razloga da se formira posebno ministarstvo za zaštitu životne sredine i da Srbija još aktivnije radi na tom planu.

“Koliko je to bitno govori činjenica da se klimatske promene odrzažavaju i na Srbiju i imaju negativne posledice na našu poljoprivredu, ali i na zdravlje ljudi”, naveo je Martinović.

Predoženo je, navodi, i da se formira ministarstvo za evropske integracije, podsetivši da su do sada ti poslovi bili u nadležnosti ministarke bez portfelja Jadranke Joksimović i Kancelarije za evropske inegracije.

– Predlažemo da se formira posebno ministarstvo za evropske integracije imajući u vidu činjenicu da se je Srbija daleko odmakla u evropskim integracijama i to da je ulazak Srbije u EU strateški cilj, te da zbog toga treba formirati posebno ministarstvo – kaže Martinović.

Naveo je da je Jadranka Joskimović u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije postigla ogromne uspehe na ovom planu, te da je do sada otvoreno deset poglavlja u pregovorima sa EU, a da su dva zatvorena.

– Nadamo se da će ministartsvo za evropske integracije nastaviti sa uspešnim radom kao što je taj posao do sada radila Jadranka Joskimović – naveo je Martinović.

Izvor: Tanjug

Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter