Izvor:
26.06.2017 u 15:17
0

Ekspoze Ane Brnabić na Vidovdan!

Poslednje konsultacije o sastavu Vlade na čijem čelu će biti Ana Brnabić privode se kraju, a konačan kadrovski mozaik ministarskog tima trebalo bi da bude poznat danas – saznaju "Novosti".

Gotovo sva rešenja već su "spakovana", osim novog resora zaštite životne sredine, za koji je neizvesno da li će ga voditi socijalista Goran Trivan, ili naprednjak Branislav Nedimović. Brnabićevu na čelu Ministarstva državne uprave će zameniti funkcioner SPS Branko Ružić, dok će još jedan novi resor, Ministarstvo za evropske integracije, voditi Jadranka Joksimović. Plan je da Skupština Srbije danas razmotri 131 amandman podnet na Predlog izmena Zakona o ministarstvima, kako bi mandatarka u sredu, 28. juna, na Vidovdan, predstavila ekspoze, a dan kasnije i članovi nove vlade položili zakletvu.

Lider SPS i šef spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je juče u Novom Sadu da ova stranka bezrezervno podržava novu vladu, da postoji realna potreba za osnivanjem dva nova ministarstva, te da očekuje da će imati četiri ili pet članova u novom kabinetu, o čemu je razgovarao sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem.

Po njegovim rečima, o tome ko će biti na čelu tih ministarstava predlog će dati mandatar i podsetio da su na sednici GO SPS definisana imena: pored njega to su Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Branko Ružić. Ukoliko SPS dobije i resor ekologije, odredićemo još jedno ime, rekao je Dačić.

Nova vlada može da računa na glasove poslanika svih stranaka vladajuće koalicije, osim JS Dragana Markovića Palme.

Foto: Twitter/dwnews‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter