Izvor:
26.06.2017 u 20:50
0

Dačić: Status Centra u Nišu rešiće naredna vlada!

Vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić istakao je da će pitanje statusa službenika Humanitarnog centra u Nišu rešiti buduća vlada.

Kako je rekao, to pitanje se mora rešiti na ovaj ili onaj način.

Dačić je istakao da se to pitanje već godinama politizuje.

Podsetio je da je on potpisao osnivanje Centra zajedno sa Sergejom Šojuguom, pred tadašnjim predsednicima Rusije i Srbije Dmitrijem Medvedevim i Borisom Tadićem.

Ukazao je da su u međuvremenu svi nesporazumi sa EU razjašnjeni, ali da se onda pojavilo pitanje statusa ljudi koji su tu zaposleni i velika politizacija oko toga da li treba dobiju eksteritorijalni status što je neistina.

"Postojao je predlog da dobiju status administrativno tehničkog osoblja kao u ambasadama, isto kao što imaju druge zemlje ili organizacije, poput NATO ili SAD. Pošto ime centra sadrži humanitarni“onda je od strane nekih americkcih političara postaviljeno pitanje zašto humanitarci traže diplomatski status”, rekao je Dačić.

On je ukazao da Crveni krst, na primer, ima diplomatski status u svim zemljama na svetu.

"To pitanje se politizuje i videćemo kako će se rešiti. Mora da se reši na jedan ili drugi način. Ja sam pitanje pokrenuo sa predlogom da se rešava”, podvukao je on.

Dačić je istakao da će o tome sigurno odlučiti sledeća vlada, jer je aktuelna u tehničkom mandatu.

Odgovarajući na pitanje novinara o orijentaciji vlade on je rekao da su tvrdnje da je neko u vladi naklonjen istoku ili zapadu bezveze.

"Niko od nas nije ljubitelj istoka ili zapad, već samo svoje zemlje i interesa naše države, što znači da, kada vodimo politiku da zaštitimo interese naše zemlje, treba da razmišljamo svojom glavom kao što čine i drugi”, poručio je Dačić.

b92.net
Foto: Twitter/Jelena Viku, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter