Izvor:
16.07.2017 u 17:02
0

MAJA GOJKOVIĆ: „SNS daje iskrenu podršku Ani Brnabić!“

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da SNS daje iskrenu podršku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, jer joj je Srbija na prvom mestu, poručujući da je njen lični stav da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ostane na čelu SNS.

"Mi svi dajemo zaista iskrenu podršku premijerki Ani Brnabić, jer ona ne razmišlja o interesima ni levih, ni desnih, ni jedne ni druge velike sile, nego je njoj Srbija na prvom mestu i to je ono što je najvažnije. SNS apsolutno stoji iza njenog izbora", rekla je Gojković u intervju za novosadski "Dnevnik".

Predsednica Skupštine je istakla da će vlada koju Brnabić vodi nastaviti kontinuitet vlade na čijem čelu je bio Aleksandar Vučić – sprovođenje unutrašnjih reformi, pre svega u ekonomskom smislu i spoljno – političkih prioriteta, što je i naglašeno u eskpozeu koji je iznela u Parlamentu.

Najavila je i sastanak sa premijerkom na kome će se dogovoriti o saradnji Vlade i Parlamenta.

"Ona je nestranačka ličnost i time je Skupština samo dobila na značaju. A u svim parlamentarnim državama snagu vam daje većina u Skupštini, koja vas podržava, tako da će ona, i tu ništa nije sporno, sprovoditi politiku vladajuće većine koja joj je dala poverenje. Znam da je Ani Brnabić Srbija na prvom mestu i ona će takvu politiku i voditi", rekla je Gojković navodeći da je Vučić, koji je dobio podršku 56 odsto građana, izabrao najbolje rešenje u aktuelnom političkom trenutku.

Na pitanje šta misli o zahtevu opozicije da Vučić treba da ode sa mesta predsednika SNS, sada kada je predsednik Srbije, Gojković poručuje:

"Neka oni sebi izaberu predsednika koga god hoće. Njima se ne mešam, samo ne mogu da ispratim kada je bio Pajtić, kada Šutanovac, kada Mićunović…. SNS je sebi izabrala predsednika i to je Aleksandar Vučić".

Gojković, koja je i članica Predsedništva SNS, naglasila je da je njen stav da on treba da ostane na mestu predsednika SNS, bez obzira na kvalitete mnogih njenih kolega iz Predsedništva i šire i dodala:

"Zahvaljujući njemu imamo ovakav stranački uspeh i zahvaljujući njemu smo tu gde jesmo. Iskreno, polemisaćemo o toj njegovoj odluci da se na kongresu 2019. ne kandiduje za predsednika SNS", rekla je Gojković.

Na pitanje kako komentariše slučaj sa stenogramima premijerkinog intervjua Blumbergu i reakciju iz SNS, a koja je stigla od ministarke Zorane Mihajlović Gojković je rekla:

"To nije bila reakcija iz SNS, to je bila lična izjava ministarke saobraćaja. Ne znam kako to da komentarišem. Nekome je to poslužilo za spin da bi napao premijerku ko zna iz kojih interesa. Možda ja nisam dovoljno politički vična da bih shvatila zašto je Ana Brnabić sada bila meta sveukupnih napada".

Kako je rekla žao joj je što nasuprot tome nije bilo komentara na nekorektnost pojedinih medija koji su iskoristili sliku razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, na kojoj Brnabić prima čestitku od ruskog premijera Medvedeva i zahvaljuje se na tome, želeći da lažno prikažu da ona nešto uručuje. "Ta tema kao da je trebalo da sakrije činjenicu da se nešto drugo i krupno dešava u državi, da se 50 dana vrši neverovatna hajka i medijski linč od strane Kurira na predsednika države i da se preko toga pokušava srozati ugled čitave države" dodala je.

"Ali lično izjavu ministarke saobraćaja nisam razumela. Najvažnije je da ni jedan predsedsnik političke stranke, koja podržava Vladu Srbije, nije nešto slično izjavio" rekla je predsednica parlamenta Srbije.

Upitana kako gleda na tvrdnje opozicije da je Vučić i premijer i šef države, Gojković odgovara da "opozicija očigledno ne zna šta će vise", ali i da bi više poštovala članove pojedinih opozicionih stranaka kada bi se se zalagali za poštovanje zakona i plaćanje poreza, ali da oni, umesto toga u medijskoj hajci tabloida, koji ne plaća porez, "razapinju predsednika države svojim izmšljotinama i najgorom i najbestijalnijom hajkom".

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter