Izvor:
18.07.2017 u 06:04
0

Vučić posle sastanka sa Pensom: Amerika nije neprijatelj Srbije!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom da je veoma zadovoljan sadržajem razgovora, tonom i načinom komunikacije, temama i saglasjem o većem broju tema o kojima smo razgovarali.

"Srbija ne može da odgovori svačijim zahtevima. Mi imamo nezavisnu politiku i ne možemo na sva pitanja da odgovorimo kako domaćin želi. Pens je bio veoma korektan i nije me nijednog momenta stavio u nezgodnu situaciju", istakao je Vučić u uključenju u program Pink televizije.

Prema njegovim rečima, prvi nivo razgovora bili su odnosi u regionu, na drugom mestu su pričali o našim bilateralnim odnosima i kako da privučemo što veći broj američkih investitora.

"Treći nivo razgovora je globalni problem sa terorizmom i naravno tema je bila i odnos sa Rusijom", rekao je Vučić i dodao da je bio veoma otvoren, govorio "bez rukavica".

Vučić je rekao i da je Pens učinio veliku čast srpskoj delegaciji time što ga je ispratio posle razgovora do kapija Bele kuće.

"Ja sam veoma zadovoljan tonom našeg razgovora, i pre svega temama i saglasja o većem broju temu. Čestitao sam predesedniku Trampu i Pensu na pobedi i rekao da je Srbija to dočekala sa oduševljenjem, kao i da Srbija nema anitamerički odnos", rekao je predsednik Srbije.

Razgovorima s Pensom prethodili su susreti predsednika Srbije u Kongresu, koji su protekli u ohrabrujućoj atmosferi, sudeći po komentarima američkih senatora posle sastanka.

Sastanak Vučića i Pensa, samo mesec i po dana od kako je Vučić preuzeo dužnost šefa države, svakako spada u red najvažnijih za Srbiju.

Vučić je na početku posete rekao da u Vašingtonu očekuje važne razgovore o važnim temama za Srbiju, te da će pokušati da obezbedi vašingtonske administracije za politiku ozbiljnosti, odgovornosti i rešavanja problema na Zapadnom Balkanu.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Slučajni prolaznik, Twitter/Dana_Regev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter