Izvor:
25.07.2017 u 04:05
0

Vučić: Pens me nije pitao za paljenje ambasade! KiM je istorijsko pitanje, nećemo priznati nezavisnost!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je tokom posete SAD vodio dobre razgovore za Srbiju i poručio da nisu tačne špekulacije da je u razgovoru sa potpredsednikom Majklom Pensom slučaj Bitići bio glavna tema, dodajući da taj slučaj nije ni pomenut.

On je rekao da je sa Pensom imao iskrene razgovore, dobar kontakt, "uspostavljanje međusobnog poštovanja i razumevanja".

Razgovarali smo o tome kako vidi rešavanje problema na Balkanu i u Srbiji – precizirao je predsednik Srbije i istakao da ga američki potpredsednik nije ni pitao za slučaj braće Bitići, jer zna da je o tome već razgovarao sa nekim drugim ljudima, kao što ga, kaže, razume se, nije pitao da li je učestvovao u paljenju američke ambasade.

Nije, kaže, naravno, tačno ni to da se preznojavao u tim razgovorima, kako su neki pisali i lagali da je Pens pitao za slučaj Bitići.

On taj slučaj nije ni pomenuo – dodao je Vučić rekavši da se radi o teškom zločinu, koji mora biti istzražen.

Osvrnuo se i na izrugivanje pojedinih zbog informacije da ga je Pens ispratio do izlaza.

I sa Bajdenom sam imao ranije pristojne odnose, ali nije izlazio da me isprati. Pens je želeo time da pokaže poštovanje prema Srbiji. Nažalost, u Srbiji jedan deo ljudi ne želi da razume da je to poštovanje prema njima – kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je ponovo uputio poziv opoziciji da se uključi u razgovore o budućnosti Kosova.

Moja obaveza je da pozovem sve. Uvek postoji mogućnost da čujete neku ideju. Ja sam kriv za sve, ali dajte mi rešenje. Ali verujem da će teško da dođe do rešenja. Tako neki misle da oteraju i Srbe iz Gračanice po hrvatskom modelu. Neće moći ni to, niti mi da bilo koga fizički čistimo. To više nije realno. Kosovo i Metohija je istorijsko pitanje, za koje je teško optuživati bilo kog u prošlosti. Svi su pravili greške, jer niko nije želeo racionalni da sagleda stvari", rekao je on dodajući da to ne znači da priznajemo Kosovo.

Slučaj Savamala i dalje nije rešen.

Drago mi je što je neko od tužilaca smogao snage da kaže: 'U čemu je problem, zašto se diže fama'. Da su me pozvali, lično bih seo u bager i to uradio. Jedini problem je što je to urađeno noću – rekao je Vučić.

Takođe, slučaj koji je privukao ogromnu pažnju javnosti jeste prebijanje brata predsednika Srbije, Andreja, od strane Žandarmerije.

– Prvi put vam kažem da mislim da je moj brat nameno isprebijan. Da je isprebijan samo zato što je moj brat. Slučajno se tu našla kamera američke televizije?! Ma, hajte molim vas! Da vas pitam šta bi se desilo da je neko od porodice Janković, Jeremić, tako brutalno isprebijan?! Pa obesili biste me na Terazijama – izjavio je Vučić i dodao:

– Da je kojim slučajem u mom stanu iz mog pištolja neko ubijen, pa da li biste mi dali da budem predsednik države.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Dana_Regev, arhiva, Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter