Izvor:
25.07.2017 u 13:49
0

VUČIĆ DANAS U ITALIJI:Predsednik Srbije sastaje sa sa predsednikom i premijerom Italije!

Tokom posete Rimu, predsednik Vučić sastaće se sa predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Paolom Ðentilonijem, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Italijanska agencija ANSA u najavnom tekstu ističe da je to prva zvanična poseta Vučića Italiji kao predsednika Srbije a do nje dolazi nekoliko dana posle samita Berlinske inicijative u Trstu koji je, kako navodi italijanska agencija, postavio osnove za konkretno intenzviranje saradnje između EU i Balkana.

Ansa navodi da će se na dnevnom redu razgovora naći bilateralna saradnja, podrška Italije na putu Srbije ka EU, situacija na Zapadnom Balkanu i perspektive celog regiona za prijem u EU.

Anasa navodi da je u nedavnom intervjuu za tu agenciju Vučić rekao da "veoma poštuje predsednika Italije Serđa Matarelu i premijera Paola Ðentilonija" od kojih, kako je dodao, ima nameru da traži korisne savete kako privući još investicija u Srbiju i kako najbolje motivisati građane Srbije kada je reč o projektu evropskih integracija.

Vučić je, kako navodi Ansa, u istom intervjuu istakao "značajnu ulogu" koju Italija ima na Balkanu.

– Italija odlično razume odnose na Balkanu – rekao je on i zbog toga je njena uloga u regionu od velikog značaja "kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu".

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter