Izvor:
25.07.2017 u 14:16
0

POZIV VUČICA NA UNUTRAŠNJI DIJALOG PO PITANJU KOSOVA:Opozicija prihvata predlog!

Iz SPC poručuju da će Crkva "rado pomoći državnom vrhu", a spremnost da daju svoje mišljenje iskazao je i generalni sekretar SANU Marko Anđelković.

Vučić je najavio da će poziv da učestvuju u dijalogu dobiti sve relevatne političke stranke, nevladine organizacije, SPC i SANU.

Iz SPC poručuju da će Crkva "rado pomoći državnom vrhu", a spremnost da daju svoje mišljenje iskazao je i generalni sekretar SANU Marko Anđelković.

– Predsednik Republike učinio bi čast SANU ako bi pozvao članove Akademije da iznesu svoje mišljenje o temema važnim za naše društvo, pa tako i o KIM – rekao je Anđelković.

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević kaže da će se njegova organizacija odazvati i aktivno učestvovati u domenima koji se tiču ljudskih prava i pravosuđa.

Predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht kaže da će odluku o tome da li će prihvatiti poziv doneti posle konsultacija sa svojim timom, ali smatra da je dijalog o svim ključnim puitanjima u društvu neophodan.

Ona smatra da bi bilo dobro da u takvom dijalogu učestvuju sve strukture – od Akademije nauka i umetnosti, univerziteta, civilnog društva, nezavisnih istraživačkih institucija, medija , privrednih subjekata.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter