Izvor:
25.07.2017 u 15:41
0

POSTIGNUT DOGOVOR:Vlada Srbije i Fijat potpisali sporazum!

Poslovodstvo i predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u kompaniji Fijat danas su potpisali sporazum u Vladi Srbije, čime je i formalno postignut dogovor o uslovima nastavka rada u toj kompaniji.

Dogovor će obezbediti nastavak proizvodnje modela fijat 500L u Srbiji, kao i nastavak dijaloga između Fijata i sindikata.

Ministar privrede Goran Knežević je svojim parafom potvrdio sporazum, a prisustvovali su i premijerka Ane Brnabić i ministar rada i zapošljavanja Zoran Ðorđević.

Radnici Fijata su bili u štrajku od 27. juna do 18. jula.

Između ostalog, tokom razgovora je dogovoreno povećanje plata u skladu sa zvaničnom stopom inflacije projektovanom od strane Narodne banke Srbije za naredne tri godine.

Za 2017. godinu, povećanje će biti u iznosu od 2,2 odsto od avgusta(kako bi se izjednačilo sa godišnjom projektovnom inflacijom).

Postignut je i dogovor da se naknada za noćni prevoz duplira.

Dogovoreno je osnivanje Komisije za tehnička merenja.

Razgovori o mogućem uvođenju bonusa efikasnosti, sličnog onom koji se već primenjuje u drugim državama kao što su Italija i Poljska, počeće već 2018. godine.

Vlada Srbije smatra da je postignuti dogovor odličan pokazatelj da je Srbija dobro mesto i za domaće i za strane investitore, što doprinosi daljem ekonomskom rastu i razvoju zemlje.

Pregovori su vođeni u konstruktivnoj atmosferi uz aktivno učešće premijerke.

Postignut dogovor predstavlja pobedu dijaloga u kome se došlo do dogovora prihvatljivog za sve.

izvor/informer

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter