Izvor:
29.07.2017 u 14:07
0

VUČIĆ PODRŽAO ZANATLIJE: Potrebni su nam, imaće veće plate!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je mlade ljude da se bave zanatom, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više, ali nema radnu snagu.

"Hoću da podstaknem mlade da se bave zanatima, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više. Nemamo dovoljno radnika. Domaćini su nam rekli da su angažovali sve majstore koje imamo iz Crne Trave, Vlasotinca. Trebaju nam radnici, zanatlije", rekao je on sinoć, nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10.

To se mora učiniti, kako je objasnio, kroz dualno obrazovanje.

„Moraće da imaju veće plate. Ne može "kancelarija" da ima tri ili četiri puta veće plate. Kada budemo mi to vrednovali na drugačiji način nećemo imati problema sa radnom snagom", rekao je Vučić.

Pomenuo je i primer Švajcarske, gde, kako kaže, ne završavaju svi fakultete, a zanatlije imaju veće plate, jer je takva potražnja.

„Danas se školujete ceo život. Naporan rad zahteva veću platu i veća primanja", poručio je Vučić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter