Izvor:
29.07.2017 u 16:15
0

Duraković: Moguća i kandidatura za potpredsednika RS!

Lider Udruženja građana Pokret "Odgovor" i bivši načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da taj pokret "nema ambicija da ruši niti Republiku Srpsku (RS), niti njen ustavni poredak", ali je u intervjuu na BHT1 izbegao da direktno odgovori da li namerava da se kandiduje za potpredsednika Republike Srpske, navevši samo da ne isključuje tu mogućnost.

Novinarka BHT1 je konstatovala da je "puno panike izvazvalo formiranje ovog pokreta, mnogo reakcija u Republici Srpskoj, gde je ponajviše reagovao (vladajući) SNSD i načelnik Srenbrenice Mladen Grujičić izjavio kako formiranjem ovog pokreta Duraković namerava da se na sledećim izborima kandiduje za potpredsednika Republike Srpske".

"Ja mogu samo da kažem nam nije ambicija da rušimo niti Republiku Srpsku, niti nam je ambicija da rušimo njen ustavni poredak, a niti nam je obaveza da polažemo račune ni Mladenu ni njegovom političkom šefu (predsedniku RS) Miloradu Dodiku, ali i ja sam dosta stvari pročitao da nam već pripisuje neke Sorošove finansije, svaki put kada neko želi da iznese istinu, oni ga prikazuju kao neprijatelja", rekao je Duraković.

On je naveo da ima ambiciju da Bošnjaci na prostoru RS "kao građani tamo budu relevantniji politički faktor".

"Naša ambicija je da se poveća broj poslanika u Narodnoj skupštini RS, to je zajednička ambicija. Mi imamo ambiciju da podržimo zajedničkog kandidata, nezavisnog kandidata za potpredsednika RS, što niti uključuje niti isključuje Ćamila Durakovića, ali očito neki su se već uplašili toga, ali ja kažem, ako nađemo relevantnu osobu, nemamo problem podržati nekog drugog", kazao je Duraković.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter