Izvor:
29.07.2017 u 19:59
0

Trampov oslonac: NOVI ŠEF KABINETA BELE KUĆE JE PENZIONISANI GENERAL MARINSKOG KORPUSA SAD-a DŽON KELI!

Novi šef kabineta Bele kuće Džon Keli je penzionisani general Marinskog korupsa SAD, koji je 45 godina proveo u uniformi, posle čega je postao ministar unutrašnjih poslova u administraciji predsednika SAD Donalda Trampa.

Kelija (67) prati reputacija čoveka koji govori "direktno", a za novi posao biće mu potrebna sva "čvrstina i talenat za organizaciju" koju poseduje kako bi pokušao da "dovede u red" Belu kuću koja često izgleda kao da je u rasulu, piše AFP.

Vojnu karijeru završio je kao glavnokomandujući Južne komande američke vojske, zbog čega se bavio pitanjima granične bezbednosti, priliva migranata i operacija za borbu protiv droge na Karibima i u centralnoj i južnoj Americi.

To iskustvo dobro ga je pripremilo za kasniji ministarski posao.

Navedene funkcije učinile su Kelija odgovarajućom osobom za ispunjavanje Trampovih predizbornih obećanja o izgradnji zida na meksičkoj granici, deportovanju imigranata bez dokumenata i detaljnu proveru viza potencijalnim ekstremistima.

Pored borbe sa nasilnim narko bandama koje deluju širom regiona i duboko u SAD, Keli je bio nadležan i za zatvor Gvatanamo na Kubi, u kojem su bili smešteni osumnjičeni za terorizam.

U nizu poruka na Tviteru u kojem je objavio da je imenovao Kelija da zameni Rajnsa Pribusa na mestu šefa kabineta, Tramp ga je opisao kao "velikog Amerikanca i velikog lidera".

IZVOR/telegraf

foto/vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter