Izvor:
30.07.2017 u 16:21
0

Ivanović: Od kosovske policije ne očekujem ništa!

Više je nego očigledno da je požar podmetnut, navodi lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović

Kako kaže, mnogobrojni tragovi na to ukazuju. U noći između četvrtka i petka zapaljen je njegov automobil u Kosovskoj Mitrovici.

“Mnogo bitnije od toga i ono na čemu ću instistirati jeste otkrivanje počinioca i nalogodavaca ovog dela”, navodi Ivanović.

Ipak, on sumnja da će kosovska policija rasvetliti slučaj do kraja.

“Ne očekujem ništa od ove policije, jer do sada nisu ništa uradili u sličnim situacijama. Ili je u pitanju nekompetentnost, u šta sumnjam, ili je u pitanju nedostatak hrabrosti i volje da se uđe u sukob sa kriminalcima i razreše ovakvi slučajevi”, rekao je Ivanović.

Osim toga, on je naglasio da je bezbednost grada ozbiljno ugrožena jer je osećaj nesigurnosti dominantan.

On navodi da nema ličnih neprijatelja i privatan biznis kojim bi ugrozio nekoga i ističe da je siguran da mu je ovim poslata jasna poruka da odustane od planirane kandidature za lokalne izbore koji će biti održani u oktobru.

“Očito je da bi moja kandidatura na neki način ugrozila interese pojedinaca koji nisu legalni i apsolutno su van zakona, smatrajući da sa mnom neće moći da rade ono što rade sada. Nepokolebljivo ostajem pri svom stavu, jer popustiti pred ovako nečim značilo bi da prezrem u sebi čoveka, a da istovremeno ugasim i poslednju nadu za građane koji su zabrinuti zbog ove situacije”, rekao je Ivanović i dodao “da zabrinjava činjenica da je u poslednje vreme nekoliko intelektualaca napustilo grad na Ibru”.

Ivanović navodi da su mu u poslednjih 18 godina dva puta paljeni automobili, ali i stranačke prostorij.

Kako kaže, preduzeo je određene mere u cilju poboljšanja svoje bezbednosti, ali očekuje da Euleks, Kfor i KPS sa svoje strane odrade bezbednosne procene.

“Oni moraju da rade bezbednosne procene i u slučaju da zaključe da je potrebno preduzeti neke mere, verujem da će to i uraditi”, kaže Ivanović.

novosti.rs
Foto: INFORMATIVNA SLUŽBA SDP, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter