Izvor:
02.08.2017 u 13:27
0

Vučić danas sa oficirima američke vojske!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa visokom delegacijom od 20 starijih vojnih oficira i civila SAD koju predvode penzionisani general Filip Bridlav, bivši komandant NATO u Evropi i penzionisani admiral Džerard Mauer.

Kako je saopštila služba za saradnju s medijima predsednika Republike, visoka delegacija, sastavljena od 20 starijih vojnih oficira i civila SAD, dolazi u Srbiju u okviru studijske posete programa CAPSTONE, kursa profesionalnog vojnog obrazovanja za novoimenovane generale, admirale i civilne predstavnike izvršnog nivoa, a koji organizuje Nacionalni univerzitet odbrane SAD.

Prethodno je američka ambasada u Beogradu saopštila da je cilj programa CAPSTONE da upozna visoke vojne zvaničnike sa načinom na koji se vojne snage i drugi elementi nacionalne moći koriste kao podrška nacionalnim vojnim strategijama, kao i sa načinom na koji multinacionalne operacije podržavaju strateške nacionalne ciljeve.

Prema nivou čina učesnika, ciljevima i metodi učenja zasnovanoj na iskustvu, CAPSTONE bi mogao da se uporedi sa Visokim studijama bezbednosti i odbrane Ministarstva odbrane Srbije.

Visoka delegacija SAD, koja u Beogradu boravi do četvrtka, sastaće se i sa ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba, kao i sa komandantom Kopnene vojske i predstavnicima Kluba srpsko-američkog prijateljstva u Nišu.

Članovi delegacije će takođe imati priliku da posete muzeje i istorijska mesta u Srbiji kako bi se upoznali sa srpskom kulturom i istorijom.

Tanjug
Foto: Twitter/Blickch/Twitter/BalkanInsight

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter