Izvor:
03.08.2017 u 01:23
0

Brnabić se nada rešenju problema s Hrvatskom na bilateralnom nivou!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se nada da će problem, koji je nastao pošto je Hrvatska povećala takse za kontrolu voća i povrća koje uvozi iz Srbije, biti rešen na bilateralnom nivou i da u to neće morati da se meša Evropska komisija.

Brnabić je rekla da očekuje da se u narednim danima krene u rešavanje tog problema koji je, kako je ukazala, problematičan i sa strane ŠP-a.

"Nadam se da će se to rešiti na bilateralnom nivou i da neće morati da se u to meša i EK, ali sam sigurna da će ukoliko se ne reši narednih dana, reagovati EK", kazala je Brnabić.

Ona je dodala da je o tome na Samitu Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici duže razgovarala sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Čini mi se da nije imao sve informacije zato što je to bila odluka, kako sam čula, Ministarstva poljoprivrede, nije bila na vladi Republike Hrvatske. Ja sam zamolila da u najkraćem roku ministar poljoprivrede Hrvatske kontaktira sa našim ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem ili da su u kontaktu sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem i da u narednim danima krenemo da razgovaramo o resavanju tog problema", navela je Brnabić.

Vlada Srbije uputila je notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji povodom odluke Zagreba da uvede strože mere kontrole uvoza poljoprivrednihh proizvoda.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter