Izvor:
03.08.2017 u 12:59
0

BRNABIĆ: Najvažnije je da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije!

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je najvažnije da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije, kao što Srbija poštuje odluke zemalja u regionu da uđu u tu alijansu.

Brnabić, koja se u Podgorici gde je održan samit Američko-jadranske povelje sastala sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom, izjavila je juče za RTS da tvrdnja da dijalog SAD i Srbije ide dobro znači da je to bio drugi sastanak sa srpskim državnim vrhom u kratkom vremenskom periodu.

"Imao je i predsednik Aleksandar Vucić sastanak koji je od strane potpredsednika Pensa ocenjen jako dobro. Pričali smo pre svega o odnosu Srbije i NATO koji je dobar. Rekla bih da je najvaznije da NATO poštuje u potpunosti vojnu neutralnost Srbije, a da Srbija svakako poštuje odluke zemalja u regionu koje zele da postanu deo NATO alijanse", navela je Brnabić.

Ona je stoga konstatovala da "imamo potpuno međusobno uvažavanje i međusobno razumevanje" i da je to važno.

Komentarišući podatke o sporijem rastu ekonomije, Brnabić je istakla da će u naredne dve nedelje biti poznate kratkoročne mere vlade koje će omogućiti suficit u budžetu.

"Vlada planira da preduzme kratkoročne mere koje će nam omogućiti suficit u budžetu zbog dobre fiskalne discipline i mi ćemo te mere znati u narednih dve nedelje", kazala je ona.

Premijerka Srbije je istakla da sve ono što je vlada Republike Srbije mogla da uradi daje fantastične rezultate.

"Industrijska proizvodnja i prerada – skok veći od šest odsto, skok izvoza veći od 10 odsto, javni dug u ovom trenutku je smanjen na oko 65 odsto, nezaposlenost smanjena na oko 14 odsto", navela je Brnabić.

Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter