Izvor:
06.08.2017 u 16:40
0

Gojković zahvalila Iranu na podršci u vezi sa Kosovom!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila je Iranu na kontinuiranoj i principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverentetu Srbije i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na stavu Irana prilikom glasanja o zahtevu Kosova za prijem u UNESKO, saopšteno je iz parlamenta.

Gojkovićeva, koja je u ime Srbije prisustvovala svečanoj inauguraciji predsednika Islamske republike Iran Hasana Rohanija tokom posete Teheranu imala je susrete sa predsednikom Hasanom Rohanijem i predsednikom Islamske konsultativne skupštine Alijem Laridžanijem.

Ona je prenela čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom reizbora Rohanija i izrazila uverenje da će predsednik on nastaviti da doprinosi razvoju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ocenila je da su bilateralni odnosi Srbije i Irana, koje karaktriše sadržajan dijalog, dobri i prijateljski i napomenula da se ove godine obeležava 80 godina od uspostavljanja diplomatskih veza.

Na sastanku sa Laridžanijem, Gojković je ukazala da međuparlamentarna saradnja zauzima važno mesto u ukupnim odnosima, kao i da ima potencijala za intenzivnije kontakte radnih tela dva parlamenta.

U cilju daljeg razvoja parlamentarnih odnosa, Gojković je pozvala predsednika iranske skupštine da poseti Srbiju.

Na sastanku je naglašeno da postoje veliki kapaciteti za saradnju u oblasti ekonomije koji nisu iskorišćeni u punoj meri i u tom kontekstu je ocenjeno da je izuzetno važan rad Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje, kao i da je od velikog značaja saradnja u oblasti, kulture, obrazovanja i turizma.

Predsednica Narodne skupštine je i ovom prilikom izrazila žaljenje i solidarnost sa iranskim narodom povodom terorističkih napada na zgradu iranske Skupštine i Homeinijev mauzolej i potvrdila spremnost Srbije na saradnju u borbi protiv ekstremizma i terorizma.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter