Izvor:
12.08.2017 u 01:45
0

NOVI TREND NA BALKANU: Mimoza Kušari Ljilja premijerka Kosova?

Sadašnja gradonačelnica Đakovice Mimoza Kušari Ljilja mogla bi da bude buduća premijerka Kosova, piše Sputnjik.

To je, kako saznaje Sputnjik, nezvanični predlog međunarodne zajednice koji je ponuđen kao kompromis kosovskim političarima kako bi se razrešila politička kriza na Kosovu usled zastoja oko izbora predsednika parlamenta, a samim tim i vlade.

Mimoza Kušari Ljilja poslanica je pokreta "Alternativa" koji je osnovao Iljir Deda, a koji je učestvvoao na izborima sa strankom Badžeta Pacolija Alijansa za novo Kosovo i strankom Ise Mustafe Demokratski savez Kosova.

Mimoza je kosovska političarka rođena u Đakovici, a školovala se u Prištini, kao i Americi.

Bila je zamenik premijera, kao i ministar trgovine i industrije od 2011. do 2013. godine, a radila je i za Svetsku banku i za USAID na projektima za Kosovo.

Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter