parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VUČIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI: Indiju vidimo kao velikog prijatelja i značajnog partnera za saradnju!

 

 

 

"Odnose dve zemlje karakteriše tradicionalno prijateljstvo, bez otvorenih pitanja, uz puno međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima", naveo je predsednik Vučić  70 godina nezavisnosti Indije.

Prema njegovim rečima, važan pokazatelj doslednosti politike Indije ogleda se i u principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da ne priznaje jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

"Time na najbolji način manifestuje ulogu čuvara i graditelja pravednijeg međunarodnog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava", ocenjuje Vučić.

Podsećajući na svoju posetu Indiji u januaru ove godine, Vučić navodi da je bio impresioniran rezultatima te zemlje u razvoju privrede i primeni savremenih tehnologija.

"To je svakako odraz uspešnih mera Vlade Indije, predvođene premijerom Narendra Modijem, ali i rezultat znanja i marljivosti građana, privrednika, stručnjaka Indije", naveo je predsednik Srbije.

"U tome vidim i velike mogućnosti za intenziviranje svih vidova saradnje Srbije i Indije, pri čemu posebno želim da povećamo obim privredne saradnje, unapredimo je i podignemo je na viši nivo", ističe Vučić.

Dan kada je pre 70 godina proglašena nezavisnost Republike Indije i kada se u Nju Delhiju, kako dodaje, prvi put zavijorila trobojka sa okruglom ašok čakrom u sredini, označava konačnu pobedu ideje i učenja velikog Mahatme Gandija da je moguće izvojevati nezavisnost nenasilnim aktivizmom, mirnim načinom i bez prolivanja krvi.

"Samo godinu dana kasnije, tadašnja Jugoslavija, sa Srbijom u svom sastavu, uspostavila je diplomatske odnose sa Republikom Indijom. To znači da ćemo već sledeće godine obeležiti i važan zajednički jubilej - 70 godina diplomatskih odnosa", poručuje Vučić.

U ime građana Srbije i u svoje ime, Vučić je uputio srdačne čestitke predsedniku Indije Ram Nat Kovindu, indijskoj vladi i svim građanima te zemlje, povodom jubilarnog Dana nezavisnosti.

 

 

izvor/blic.rs

foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live