Izvor:
17.08.2017 u 12:19
0

Vučić sa Trampom u četiri oka do kraja godine: TEMA-KOSOVO!

Osim tradicionalnog rukovanja koje traje 3 do 5 sekundi u UN,Tramp i Vučić ce imati zvaničan sastanak.

Kako navode beogradski mediji, pozivajući se na izvor iz diplomatskih krugova u Vašingtonu, tom susretu prethodiće susret sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom u septembru. List navodi da bi taj sastanak trebalo da se dogodi oko 20. septembra i da će biti praktično uvod u sastanak Vučića i Trampa.

– Vučić i Pens bi trebalo da se sastanu na marginama zasedanja GS UN o Kosovu i da razgovaraju o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o ukupnoj situaciji u vašem regionu – istakao je sagovornik i dodao da još nije stigla vanična potvrda da će do ovog sastanka doći.

Po onome kako sada stoje stvari, Pens dolazi u Njujork i postoji velika mogućnost susreta sa predsednikom Srbije. Tada bi trebalo da budu dogovoreni i svi detalji susreta Vučića i Trampa.

Krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, kako saznaje list, Vučića očekuje nastavak kosovskog dijaloga u Briselu.

Ovi sastanci trebalo bi da dovedu do znatnih pomaka kada je reč o rešavanju kosovskog problema, ali i do rešavanja sveukupne balkanske krize, napominju mediji.

– Očekujemo da se međunarodna zajednica jasnije odredi prema pitanju stabilnosti Balkana. Naše državno rukovodstvo će insitirati da se izvrši pritisak na Prištinu kako bi oni počeli da ispunjavaju sve ono što je dogovoreno u Briselu, a pre svega da krenu u realizaciju ZSO – ističe visokopozicionirani izvor iz srpske vlasti.

Predsednik Vučić 7. i 8. septembra treba da ide u posetu BiH, a početkom oktobra, putovaće u Zagreb na poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter