Izvor:
17.08.2017 u 20:51
0

Tači: Beograd i Priština moraju biti spremni na kompromise!

Podsetiši da je i lično bio akter u prve tri runde dijaloga u Briselu, Tači konstatuje da se Kosovo svaki put složio sa sporazumima koji su postignuti uz posredovanje međunarodne zajednice, ali da, kako kaže, Srbija ne prihvata nezavisnost Kosova i nastavlja da ugrožava napore Prištine za jačanje međunarodnog subjektiviteta Kosova, ali time, dodaje, i težnja Srbije ka EU ostaje neizvesna.

Ocenivši da su dve države blokirane a da njihova evroatlantska budućnost zavisi od sposobnosti postizanja konačnog istorijskog sporazuma o normalizaciji odnosa i pomirenju, Tači tvrdi da Srbija nastavlja kampanju protiv ulaska Kosova u međunarodne organizacije.

Na drugoj strani, kako kaže, Kosovo je uvek spremno prihvatalo sve što je dogovoreno u Briselu. Dogovaranje, međutim, kako kaže, ide veoma sporo, pa se uprkos povremenim uspesima, pomirenju možemo nadati za sto godina.

"Ne možemo imati pomirenje ako imamo osnovna neslaganja. Zato sam ja udvostručio svoje napore i bavim se nekim od najtežih pitanja iz naše prošlosti, upravo formiranjem Komisije za istinu i pomirenje", napisao je Tači.

tanjug.rs
Foto: Twitter/HashimThaciRKS,twitter/MajaEUspox

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter