parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BRNABIĆ: Populaciona politika prioritet Vlade Srbije!

Možemo da razgovaramo o rastu BDP-a, dovodimo investitore, smanjujemo nezaposlenost, ali ako nemamo uspeh kao Savet za populacionu politiku nemamo budućnost, rekla je Brnabić.

Populaciona politika i bolja demografska budućnost Srbije su prioritet Vlada Srbije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić  nakon konstitutivne sednica Saveta za populacionu politiku.

 Možemo da razgovaramo o rastu BDP-a, dovodimo investitore, smanjujemo nezaposlenost, ali ako nemamo uspeh kao Savet za populacionu politiku nemamo budućnost - rekla je Brnabić.

Jedan od tema na današnjoj sednici bila je izmene i dopune Strategije podsticanja rađanja, a formirana je ekspertska grupa koja ima rok od 90 dana da pripremi izmene i dopune Strategije.

Brnabić kaže da je Strategija dugoročna mera, ali da su predviđene i kratkoročne mere na osnovu istraživanja uskljađenosti rada i roditeljstva, koje brže treba da daju prve rezultate.

Navodi da je važna puna implementacija postojećih zakona i da se mora raditi na popularizaciji zakonskih rešenja kojima se može uskladiti posao i roditeljstvo.

Kako kaže prepoznate su i manjkavosti i u kom pravcu treba da se menjaju neka zakonska rešenja.

 

 

 

 

izvor/telegraf.rs

foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost