parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Vučić: Makedonija će glasati za Kosovo u UNESKO, nećemo da dozvolimo da nas ponižavaju!

 Nema razloga za paniku, građani mogu da budu mirni, niko ne želi sukobe, moramo da štitimo našu državu. Drugo, Srbi i Makedonci su dva veoma bliska naroda, nevezano za trenutne organe vlasti - rekao je Vučić.

- Teško je pronaći bliže narode od Srba i Makedonaca. Želim da podsetim građane Srbije, Makedonija je priznala nezavisno Kosovo. Uhapsili su vladiku SPC, držan je u pritvoru godinama, ni tu ništa nismo uradili.

Vučić je govorio i o prisustvu agenta BIA Živaljevića u Skoplju rekavši da su neki smatrali da je baš on odgovoran za događaje u Sobranju.

Prema Vučićevim rečima, Živaljević nije otišao tamo sam.

Ćutali smo po tom pitanju. Živaljević je pitao najviše predstavnike izvršne vlasti u Makedoniji i pitao ih da bude tamo, bili su upoznati sa njegovim prisustvom. To je iskorišćeno za kampanju protiv Srbije. Tražili su mi da ga povučem. Ali kako smo ga povukli, pritisak se pojačao - navodi on.

Srpska kontra-obaveštajna služba je snažna, smatra predsednik Srbije.

- Pokušava da se stvori jedna politička priča u koju pokušavaju da uvuku Srbiju - kaže Vučić. - Oni dobro znaju šta sve znamo - prokomentarisao je Vučić izjavu Ivice Dačića koji je makedonaskoj vladi poručio da Srbija zna šta se makodonska vlada dogovorila.

- Znamo sve što činite, molimo vas, nemojte, iako ste priznali Kosovo... Ja vam kažem MAkedonija će glasati za prijem Kosovo u UNESKO - smatra Vučić. - Sutra ću pristojno razgovarati sa Zaevom. Hajde da radimo na ekonomiji, predložiću mu, priznali smo vas pod vašim ustavnim imenom, svi znaju da mi jedini nemamo nikakve pretenzije prema Makedoniji - naveo je Vučić.

 

 

izvor/telegraf

foto/arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp- Live