Izvor:
21.06.2016 u 23:19
0

MMF: O povećanju plata i penzija KRAJEM GODINE!

Šef Misije MMF-a Džejms Ruf izjavio je danas da će MMF sa Vladom Srbije o mogućem povećanju plata u javnom sektoru i penzija razgovarati krajem godine, kada dođe na red razgovor o budžetu za 2017.

On je kazao da povećanje plata i penzija nije bilo u fokusu razgovora koji su prilikom ove posete vođeni u Beogradu.

"Ovo je sredina 2016. i jasno je da plate i penzije u ovoj godini treba da ostanu na istom nivou. Trenutno ne projektujemo povećanje zarada za 2016. Tu temu ćemo razmotriti ponovo kada budemo došli krajem godine da razgovaramo o budžetu za 2017. godinu", objasnio je Ruf.

On je podsetio da je opšti cilj programa MMF sa Srbijom da se povećaju prihodi, i to kako u javnom, tako i posebno u privatnom sektoru, ali i za nezaposlene za koje se nadamo da će imati prihode u narednom periodu.

Ruf je istakao da je važno da na održiv način Srbija dođe do viših dohodaka. Prema njegovim rečima najpre treba da usledi rast privrede koji omogućava veće plate.

"Bitno je da ne požurimo previše i odobrimo posebno velika povećanja u javnom sektoru i to pre vremena. Sve diskusije o tom pitanju, vezane su za iduću godinu, vodićemo kasnije tokom ove godine, kada se bude razgovaralo o budžetu za 2017", poručio je Ruf.

Ministar finansija Dušan Vujović podvukao je da smisao programa da se obezbede trajne i održive osnove za rast.

"To je kao kod operacije kuka, kada se postavlja pitanje kada će bolesnik moći da hoda. On to ne sme ni prerano ni prekasno – prerano može biti opasno, a prekasno bolno. Neophodno je pažljivo pratiti gde se nalazimo u reviziji i onda u skladu s tim razmotriti izmene", kazao je on.

Istovremeno je kazao da će se u tome ponašati po novim pravilima i da će svako povećanje biti usklađeno sa novim kriterijumima, te da se postepeno eliminišu razlike koje postoje.

Izvor:Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter