parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SAD protiv promene Sporazuma o demarkaciji sa CG!

 

 

Nakon što je novi kosovski premijer Ramuš Haradinaj raspustio Komisiju za demarkaciju sa Crnom Gorom, oglasila se ambasada SAD s porukom da SAD ne pdržava bilo koju drugu verziju sporazuma o tom pitanju, osim onog koji je potpisan 2015, prenose prištinski mediji na albanskom jeziku. 

Prištinski Zeri prenosi da su zvaničnici američke ambasade u Prištini saopštili da ne podržavaju bilo koju drugu verziju sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, osim onog koji je potpisana 2015, izveštaj o radu na naslovnoj strani.

Ambasada SAD-a je, navodi se, takođe naglasila da očekuje da će se ovo pitanje brzo rešiti očuvanjem pozitivnih i konstruktivnih odnosa između Kosova i Crne Gore.

Koha, međutim, piše da će Haradinajeva vlada sačekati da nova Komisija završi rad pre nego što odluči da li će u Skupštini odbiti sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. 

Haradinaj, međutim, smatra da je Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom pogrešan i da ga treba popraviti.

Haradinaj je, u razgovoru za Glas Amerike, kazao da će naći druge stručnjake (a ne one koji su u prošlosti radili) i da će oni naći istinu.

"Sporazum po meni ima greške, verujem da ćemo te greške identifikovati, sigurno ćemo uraditi novu ekspertizu, dakle dovešćemo druge stručnjake a ne one koji su u prošlosti radili kao što su Murat Meha i ostali, i oni će naći istinu, jer sporazum je pogrešan", rekao je Haradinaj.

Arber Vlahiu, politički savetnik premijera Haradinaja, rekao je u utorak da odluka o raspuštanju prethodne komisije i izbor Špejtima Bulićija, stručnjaka za izbor nove komisije, polazna tačka za rešavanje ovog pitanja.

"Nakon što nova Komisija završi sa radom i izvrši procenu, vlada će u koordinaciji sa drugim institucijama delovati u skladu sa zakonom", rekao je Vlahiu, navodi se u pregledu štampe Unmika..

Bulići, inače, najveći protivnik aktuelnog sporazuma o demarkaciji sa Crnom gorom, nedavno je dobio zadatak od Haradinaja da formira novu Komisiju.

Bulići je tim povodom za portal Ljajmi rekao u sredu da će nova komisija ubrzo započeti da radi na tom itanju i da će javnst o svemu biti obaveštena.

"Ovo je samo početak i danas ne mogu ništa više da kažem", rekao je Bulići.

Ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom bila je problem u prethodnom sazivu parlamenta i jedan od razloga za raspuštanje vlade i raspisivanje izbora, iako je to uslov Prištini da dobije viznu liberalizaciju.

S druge strane, predsednik crnogorske komisije za demarkaciju sa Kosovom, Milan Paunović, izjavio je juče da se nada da će to pitanje biti rešeno na način predviđen ranije potpisanom sporazumom. 

Paunović je to izjavio za RTCG nakon što je novoizabrani kosovski premijer Ramuš Haradinaj, čim je stupio na čelo vlade, raspustio Komisiju za demarkaciju sa Crnom Gorom.

 

 

izvor/tanjug.rs

foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Ispovesti
02:30 Parovi - Live