Izvor:
21.09.2017 u 16:43
0

Lideri Zapadnog Balkana na sastanku sa Hanom i Mogerini!

EU će pojačati svoju podršku svim partnerima u regionu u cilju neopvratnog napretka na putu evrointegracija, poruka je sa sastanka šefice EU diplomatije Federike Mogerini i komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana sa liderima Zapadnog Balkana, koji je održan na marginama sastanka Generalne skupštine UN u Njujorku.

”Potrdili smo jednoglasnu podršku EU perspektivi proširenja na Zapadni Balkan koju su nedavno izrazili i Evropski savet i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o Stanju Unije. U skladu sa tim obavezama, EU pojačava svoju podršku svim partnerima ka ostvarivim i realnim ciljevima, kako bi njihov napredak do kraja našeg mandata bio nepovratan”, stoji u zajedničnom saopštenju Mogerini i Hana.

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU i komesar za pregovore o proširenju kažu da su na marginama 72. Generalne skupštine UN održali radni sastanak sa liderima zapadnobalkanske šetorke, koji je bio posvećen napretku integracija celog regiona u EU.

Mogerini i Han sa zadovoljstvom konstatuju da su lideri tom prilikom potvrdili svoju opredeljenost za rad, posebno u oblasti pravosuđa, vladavine prava i osnovnih prava, kao i u oblasti regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa, kako bi zadržali i unapredili ovaj pozitivni impuls.

Sastanku su prisustvovali Crne Gore Filip Vujanović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Kosova* Hašim Tači, predsedavajući Predsedništvom BiH Dragan Čović, kao i premijeri Albanije i Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev .

tanjug.rs
Foto: Vlada republike Srbije, twitter/MajaEUspox

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter