Izvor:
23.09.2017 u 01:53
0

STEFANOVIĆ U POSETI BELORUSIJI: Zajednička saradnja za suzbijanje organizovanog kriminala!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Minsku sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Belorusije Igorom Šunjevičem o jačanju saradnje policija dveju zemalja u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, narkotrafikinga i visokotehnološkog kriminala, saopštio je MUP.

– Mi ćemo nastaviti blisku i dobru saradnju kroz razmenu eksperata i direktnu komunikaciju ljudi koji se bave borbom protiv organizovanog kriminala, narkotrafikinga i sajber kriminala. Hoćemo da kroz saradnju eksperata u ovim oblastima, pokažemo da možemo da napravimo korak više u osiguravanju bezbednosti naroda Belorusije i Srbije – rekao je Stefanović nakon sastanka.

Stefanović se zahvalio ministru Šunjeviču i Ministarstvu unutrašnjih poslova Belorusije na dosadašnjoj saradnji i izrazio uverenje da će ona u narednom periodu biti još bliža.

– Naš zadatak je da učinimo sve što je u našoj moći da sigurnost naših zemalja bude na najvišem mogućem nivou. Zahvalan sam Vam na iskazanoj nameri da kroz još bližu saradnju i razmenu informacija između naših stručnjaka učinimo da kapaciteti i efikasnost naših policija budu što veći – poručio je Stefanović.

Ministar je tokom radne posete Belorusiji posetio i specijalnu jedinicu za borbu protiv terorizma Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije "Almaz".

– Imali smo priliku da već vidimo kako funkcioniše specijalna jedinica "Almaz". To su izuzetni profesionalci, koji su već uspostavili saradnju sa našom Specijalnom antiterorističkom jedinicom – rekao je Stefanović.

Pripadnici ove jedinice izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali sposobnosti i veštine u borbi protiv terorizma, a ministar Stefanović imao je priliku da se upozna sa radom ove jedinice i opremom koju koriste.

Kako navode u MUP, Stefanović je obišao tokom posete Minsku i Akademiju Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije, Međunarodni školski centar za obuku kadrova u oblasti migracija i suzbijanja trgovine ljudima u okviru Akademije, kao i Muzej Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Belorusije.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter