Izvor:
23.09.2017 u 14:05
0

STEFANOVIĆ: Zadovoljan sam odustajanjem Prištine od članstva u Interpol!

Posle povlačenja kosovskog zahteva za članstvo u Interpolu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji će učestvovati na Generalnoj skupštini te organizacije u Pekingu, potezprištinskih vlasti ocenjuje kao diplomatsku pobedu Srbije.

– Velika diplomatska pobeda Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova je u tome što smo uspeli da ubedimo većinu kolega širom sveta da ne podrže učlanjivanje Kosova i Metohije u Interpol, jer jedino Republika Srbija, kao država koju priznaju Ujedinjene nacije, može da brani boje i da se bori protiv kriminala i korupcije, u okviru ove policijske organizacije – ističe ministar Nebojša Stefanović.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Haradinaj je to učinio nakon što je ranije danas zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio da Priština nema dovoljno glasova da bi bila primljena u članstvo Interpola.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter