Izvor:
29.04.2016 u 16:53
0

RUSKA PERCEPCIJA: O izborima u SRBIJI

Skoro svi ruski mediji ocenjuju da rezultat, koji je koalicija oko Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića ostvarila na izborima u Srbiji, pokazuje da su se birači opredelili ka Evropskoj uniji, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Pojedini mediji ocenjuju da Vučića očekuju ozbiljne prepreke u nastojanju da zemlju dovede do članstva u EU.

S druge strane, ruska štampa ukazuje na povratak u parlamenat nacionalističkih partija koje se protive članstvu Srbije u EU i zalažu se za tešnje veze sa Rusijom, te se velika pažnja posvećuje rezultatu Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Niko u Moskvi ne prognozira prekid pregovora Beograda sa EU, ali smatra da će prisustvo radikala, Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri u parlamentu imati određeni uticaj na rasprave o spoljnopolitičkoj strategiji zemlje i održavanju prijateljskih odnosa sa Rusijom, navode ruski mediji.

"Tako da to su promene koje odgovaraju zvaničnoj Moskvi. Malo je verovatno da će doći do usvajanja nekih antiruskih odluka i preduzimanja sličnih koraka, s obzirom na jačanje pozicija stranaka koje se čvrsto protive članstvu u NATO-u i zalažu za približavanje Rusiji", ocenjuju u Moskvi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter