Izvor:
27.09.2017 u 17:33
0

Vučić o srpskom stavu prema KiM: „Britanija da pokaže više razumevanja za Srbiju“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i preneo im tom prilikom očekivanje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Predsednik Vučić je sa deleacijom Doma lordova Parlamenta UK razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije, izrazivši zahvalnost što UK, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evrointegracija.

Zahvalio je, takođe, na interesu za probleme sa kojima se Zapadni Balkan suočava i istakao da je još mnogo važnih pitanja na evropskoj agendi Srbije.

Predsednik je rekao da je zadovoljan bilateralnim odnosima i naglasio da je Srbija zainteresovana za njihovo dalje unapređenje i jačanje, posebno u oblasti ekonomije i povećanja britanskih investicija u Srbiji.

"Spremni smo za kontinuirano jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je naglasio da očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.

On je izrazio zahvalnost što Ujedinjeno Kraljevstvo, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

Predstavnici Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva istakli su da njihova delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Ujedinjenog Kraljevstva prema Zapadnom Balkanu nakon Bregzita i definisanja modaliteta aktivnosti Kraljevstva u pravcu doprinosa stabilnosti regiona, saopštila je Pres služba Predsednika.

tanjug.rs
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork,Twitter/Rehoboam

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter