Izvor:
29.09.2017 u 16:11
0

MOGERINI: Priština prvo mora da ispuni sve uslove da bi se ukinule vize!

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini rekla je danas ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju da je sada "Kosovo, s novom vladom, u dobrom položaju da može da napreduje" u sprovođenju preostalih uslova za odobravanje građanima Kosova da bez viza putuju u zemlje EU.

Federika Mogerini je u saopštenju posle razgovora s Pacolijem navela da je "ponovo istakla svoju snažnu predanost perspektivi Evropske unije za ceo Zapadni Balkan, tako da na kraju njenog mandata ostvareni napredak bude nepovratan za svih šest partnera".

Naglasila je da su ratifikacija sporazuma o granici s Crnom Gorom i postizanje rezultata u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije, preostali uslovi za liberalizaciju režima viza EU za Kosovo.

Visoka predstavnica EU i kosovski ministar su, po saopštenju, razmotrili program EU za integraciju Kosova, i dijalog Beograd-Priština uz posredovanje EU.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter