Izvor:
30.09.2017 u 17:07
0

BRNABIĆ: Prostor za povećanje plata veći nego što misli Fiskalni savet!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prostor za rast plata nešto veći nego što to procenjuje Fiskalni savet.

Brnabić je takođe najavila da će vlada uskoro objaviti za koliko procenata će biti povećane zarade.

“Verujem da imamo malo više porostora, ali razgovaraćemo i sa njima”, rekla je Brnabić novinarima u Koceljevi i podsetila da vlada ni ranije nije uvek u svemu imala potpuno razumevanje Fiskalnog saveta Srbije.

Brnabić je istakla da je vlada do sada pokazala da je dovoljno odgovorna da donosi odluke koje neće ugroziti fiskalnu stabilnost u Srbiji.

Navodeći da je Fiskalni savet konzervativan i strog, Brnabić je rekla da je dobro što je takav jer daju prostor da “možemo da se držimo u balansu”.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je juče da postoji prostor za povećanje plata i penzija u javnom sektoru u 2018. i to do 5 odsto u proseku.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter