Izvor:
01.10.2017 u 01:04
0

DAČIĆ POSLE POSETE MOSKVI: Sergej Lavrov u Beogradu 23. februara!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 23. februara naredne godine jer se tada obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije, rekao je za Sputnjik ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posle posete Moskvi.

Po povratku iz Moskve, gde se sastao sa visokim ruskim zvaničnicima, Dačić je rekao da je Srbiji veoma značajna podrška Rusije kada je rec o pokušajima Prištine da se učlani u Interpol ocenivši da će biti značajna pomoć Moskve i u sprečavanju da Priština postane članica Unesko.

Dačić je o razgovorima koje je imao u Moskvi rekao da je to redovan sastanak uoči sednice Mešovitog komiteta za saradnju Ruske Federacije i Srbije.

"Sastanak predsedavajućih, (Dmitrija) Rogozina i mene sa grupom ministara. Dogovorili smo se da naredno, 16. zasedanje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju bude održano u decembru u Novom Sadu", rekao je Dačić.

On je dodao da je konstatovano da ekonomska saradnja dve zemlje napreduje i da je povećan obim spoljnotrgovinske razmene.

Dačić se u Moskvi sastao i Lavrovim s kojim se saglasio da su odnosi dveju država u uspunu u svim oblastima.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter