Izvor:
01.10.2017 u 19:38
0

Dačić: Srbija podržava jedinstvenu Španiju!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da Srbija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Španije, kao i njeno jedinstvo, dodavši da je Španija jedan od najvećih prijatelja Srbije.

"Zamolio bih sve političke faktore da se ne igraju tim pitanjem", rekao je Dačić nakon otvaranja izložbe kojom se obeležava 70 godina Unicefa u Srbiji.

Dačić je dodao da su se u našem slučaju pokazali dvostruki standardi i da je u Španiji, kao i kod nas, reč o jednostranim potezima "koji nisu u skladu sa Ustavom i centralnom vlašću i kao takvi predstavljaju kršenje međunarodnog prava".

"Meni je interesantno kako su neki političari iz Srbije otišli u Barselonu, a nisu otišli u Banjaluku kada se pričalo o referendumu. To je neprincipijelno", rekao je Dačić, aludirajući najverovatnije na LSV čiji je lider danas u Barseloni.

Dačić je još jednom istakao da stav Srbija ima isti stav, kao i da je upozoravala da scenario "koji se desio nama može da se desi svakoj zemlji na svetu".

"Ako nema međunarodnog prava, nema ko da nas štiti i sve zavisi od ljubavi velikih sila, a to je vrlo relativna kategotrija", naveo je Dačić.

Španija je jedna od pet država-članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter