Izvor:
04.10.2017 u 22:41
0

Stiglo svih šest migova 29!

Poslednja dva od ukupno šest migova 29 dopremljena su danas iz Rusije na aerodrom na Batajnici, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Prvi par aviona stigao je u ponedeljak, juče su stigla još dva i sa današnjim avionima kompletirana je isporuka svih šest Migova 29.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ćemo imati ozbiljnu eskadrilu, ubedljivo najsnažniju u našem regionu i dodao:

"Ponosan sam na to i uveren da će naši tehničari umeti da rade i naši vojnici da lete na tim moćnim mašinama".

Prema njegovim rečima, i dalje ne postoji mašina koja je bolja od miga 29.

"Da bi ljudi znali, postoje neke tehničke mogućnosti takozvane "pete generacije", ali ovo je četiri plus generacija i mi smo problem rešili u narednih 20 godina", precizirao je Vučić.

On je najavio da ćemo i dalje da jačamo našu eskadrilu i da će Srbija imati još više aviona, ali, kaže, ne želi dalje da obećava, primetivši da je za kratko vreme u Sbiju stiglo mnogo više aviona nego u prethdnih 40 godina.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je, pre par dana, da će migovi biti predstavljeni na aerodromu Batajnica 20. oktobra na Dan oslobođenja Beograda.

Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter