Izvor:
09.10.2017 u 19:18
0

Vučić u utorak dočekuje Erdogana!

Turski predsednik Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sastaće se u Beogradu, u utorak, 10. oktobra, kako je i dogovoreno na njihovom sastanku u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Poseta turskog predsednika trebalo bi da smboliše, ali i potvrdi prijateljski odnos ova dva naroda. Predsednik Vučić je tom prilikom iskazao zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

-Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan, zastupa stav da je odnos između Turske i Srpske države neophodan za stabilnost Balkana.

-Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put, rekao je turski predsednik.

On je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara.

-Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju, zaključio je predsednik Erdogan.

Dva predsednika su razgovarali i o infrastrukturnim projektima za koje je turska strana zainteresovana.

Izvor: pressonline.rs/happytv
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter