Izvor:
10.10.2017 u 12:49
0

ERDOGAN SLETEO U BEOGRAD: Dočekali ga Vučić i Brnabić!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je večeras u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.

Erdogan će biti gost predsednika Vučića, a od sutra počinju zvanični razgovori.

Posle svečanog dočeka koji će mu biti priređen sutra u Palati Srbija, dvojica predsednika će imati tet-a-tet razgovore, a uslediće i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, dva predsednika obratiće se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će učestvovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija – Turska, gde će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumevanju.

Sutradan, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

Sa turskim predsednikom, koji će u Srbiji boraviti 10. i 11.oktobra, dolaze i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter