Izvor:
10.10.2017 u 21:00
0

Iza kulisa sastanka Vučića i Erdogana: Ko voli da spava, kojim jezikom se pričalo, a ko ne nosi olovku?

Posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, pored činjenice da je došao sa izuzetno velikom delegacijom u kojoj je, pored ostalih, bilo i 185 turskih privrednika, obeležili su i detalji, koji se ne planiraju protokolom, ali daju "boju" zvaničnim razgovorima.

Tako su kamere medijskih ekipa zabeležile upoznavanje Erdogana sa svim članovima vlade, u svečanom redu za doček, koje mu je predstavljao, neformalno, njegov domaćin, predsednik Aleksandar Vučić.

On je, predstavljajući Ivicu Dačića, ministra spoljnih poslova "pravdao" da je možda malo neraspoložen, jer, inače, voli ujutru duže da odspava.

"On mrzi rano da ustaje", rekao je Vučić Erdoganu za ministra Dačića, na šta su se sva trojica nasmejala.

Vučić je Erdoganu predstavio i ostale ministre u vladi premijerke Ane Brnabić, koja danas boravi u Briselu, a u kratkim pozdravima svi su se služili i engleskim i srpskim jezikom.

On je primetio da Erdogan govori i albanski, ali i "srpski, perfektno".

Kamere su takođe zabeležile da pojedini ministri nisu pripremili olovke za potpisivanje međudržavnih sporazuma, u prisustvu Vučića i Erdogana.

Tako je ministru Zoranu Ðorđeviću olovku dodao njegov kolega Aleksandar Antić, a Ðjorđević mu je, po potpisivanju, uredno vratio, kako bi i ministar rudarstva mogao da stavi potpis na jedan od 12 potpisanih sporazuma.

Hemijska olovka ministra kulture Vladana Vukosavljevića je "zakazala" tokom potpisivanja, pa je on pozajmio olovku koja je stajala ispred predsednika Vučića.

tanjug.rs
Foto: predsednik.rs, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter