Izvor:
13.10.2017 u 00:25
0

Brnabić sa Danijelsonom: Punopravno članstvo prioritet SRB!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom da punopravno članstvo u Evropskoj uniji predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije.

Ona je istakla i da je mesto čitavog regiona u Uniji, jer bez uključivanja Balkana zajednički ekonomski i politički prostor na evropskom kontinentu neće biti potpun, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Premijerka je naglasila da Srbija nastavlja da sprovodi sveobuhvatne reforme u brojnim sektorima kroz koje teži da modernizuje društvo i državu i uspostavi snažne institucije, čiji je rad zasnovan na demokratskim principima i punom poštovanju vladavine prava i dodala da se nada da će uskoro doći do otvaranja novih poglavlja u pregovaračkom procesu.

Brnabić je navela da Srbija vidi jačanje regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu kao jednu od osnovnih poluga za nastavak politike pomirenja u regionu i da želi da bude aktivan i kredibilan partner u svim regionalnim inicijativama i procesima.

Ona je dodala da je potpisivanje Ugovora o transportnoj zajednici i konsenzus svih iz regiona i Evropske komisije, da sedište budućeg sekretarijata bude u Beogradu, od velikog značaja i za Srbiju i za region.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter